Désie

 

Ras
Naam
Roepnaam
Geboren
Sekse
Vacht
Kleur
Schofthoogte
Gewicht
Reg.nr.
COI
ALC

MDR1
CEA
Longhaired Whippet
Antebellum’s Bellefrange Désirée
Désie
2006-05-16
teef
langhaar
zwart zadel
44 cm
8 kg
ILWC LHW455A10CAU0102
12.95
67.3
N/M
N/M

 

Désie is ons prinsesje, ehhh… oké, een van de – de andere honden en katten hebben ook elk hun charme en wij houden van elk van hen. Désie is fijngevoelig en haar hobby’s zijn knuffelen, lekker eten, rennen en spelen. Zij vindt mensen en kinderen leuk en palmt iedereen in, liefst met een lik in het gezicht. Zij is altijd vriendelijk, ook voor dieren. Zij wringt zich tussen ons in zodra wij een andere hond of kat knuffelen. Zij staat vooraan als er iets lekkers wordt verdeeld.

Désie’s werk

Désie kan ons bij bijna alle dagelijkse bezigheden begeleiden en is een uitstekend knuffeldier en bankslaper. Wij gunnen haar ook een actiever hondenleven en nemen haar mee naar behendigheid en doggydance. Statische oefeningen wisselen wij af met rennen en apporteren, dat bevalt haar beter dan een koekje. Wanneer zij met plezier haar behendigheidsparcours heeft gelopen, rent zij gelukzalig gek over het hele veld en maakt iedereen aan het lachen, maar zij komt meteen terug als je haar roept.

Zij slaat geen gek figuur op de renbaan. Het ras is uit Whippets ontwikkeld toen deze nog niet als ras erkend waren en nog niet zover waren in hun ontwikkeling als nu. Het ras mist nog weleens de zeer royale borstkas en spieropbouw van de huidige Whippet. En met haar 44 cm is Désie gewoon een ukkepuk, die het op moet nemen tegen veel grotere Whippet racemonsters uit de C-klasse. Dat doet zij met veel verve.

Désie is de rust zelve en laat zich graag knuffelen wanneer zij meegaat naar het verzorgingshuis; het lijkt haar doel mensen een gelukkig moment te bezorgen. Zij is mee geweest naar een happening met een paar duizend schoolkinderen in een overdekt voetbalstadion. Daar had Sunflowers Ranch te midden van het lawaai en omringende activiteiten een plek voor onze konijnen, honden, schapen en pony’s, zodat kinderen van drie tot dertien hen konden knuffelen en zelf met een dier een behendigheidsparcoursje konden lopen. Ook hier was zij in haar element.

Désie’s tekortkomingen

Ik moet eerlijk bekennen dat Désie ook haar tekortkomingen heeft. Ik som ze op:

1          Zij lacht joggers uit. Eigenlijk is dit voor haar een teamsport. Als zij een jogger ontdekt, is zij meestal samen met Podengo Brisa aan het spelen. Zij bepalen samen de koers van de jogger, stellen zich iets opzij van dit pad op en bestuderen bijna verbaasd hoe deze voort stumpert. Als de jogger voorbij is, kijken zij elkaar aan en besluiten hem te laten zien hoe je moet rennen. Zij halen de jogger vliegend in op zijn eigen traject en stoppen enkele honderden meters verder, kijken dan triomfantelijk om of hun voorbeeld werkt…

2          Zij denkt dat zij Cleopatra is. Maar het kan ook zijn omdat zij bij de fokker is opgegroeid met o.a. eenden en ganzen. Als zij een modderpoel ontdekt, stort zij zich er in volle vaart in en wentelt zich er ongeacht de temperatuur doorheen alsof het ezelinnenmelk is. Als zij kon, zou zij erin kopje duiken, zij stelt zich tevreden met haar snoet ondersteboven onder water te houden. Vervolgens steekt zij haar snoet ondersteboven in het zand en wrijft zich schoon en droog aan onze benen. Volgens Erwin neemt zij een schoonheidsbadje, volgens mij is zij gewoon een viespeuk.