Nieuws

2016-01-19IMG_6323

Ons tweede nestje is geboren! Uit de combinatie Tifton x Chica zijn 4 pups geboren; 1 reutje en 3 teefjes, zie onder Pups, verwacht/geboren Mama Chica had een vlotte bevalling.

2015-11-17IMG_5812IMG_6181

Chica is gedekt door Tifton. De twijfel sloeg toe toen de dag voor ons vertrek walgelijke terroristen een gruwelijke aanslag pleegden in popzaal Bataclan te Parijs. We hebben er toch een ontspannen weekje Zuid-Frankrijk van gemaakt en werden op de terugweg op de rondweg van Parijs weer met de harde werkelijkheid geconfronteerd. Erwin heeft eindelijk de rondleiding bij Airbus Toulouse kunnen volgen en volop genoten in het luchtvaartmuseum.

2011-09-04

Podengodag: foto’s. Op het land van Sytske en Theo Nijkamp kwamen zo’n 80 honden van Podengo liefhebbers bijeen. Zij hebben vaak hun andere honden mee. Dit jaar waren er opvallend veel Longhaired Whippets, want ook Dieter en Renate Dahmen kwamen. Een keurmeester vertelde hoe zij Podengo’s volgens de rasstandaard beoordeelt, en er waren twee soorten races. Bij de eerste race worden de honden in groepjes vastgehouden tot hun mensen hen van de andere kant van het veld roepen. Bij de tweede race, een mini-coursing, wordt een stuk plastic aan een draad rondgefietst. De meeste honden vinden dit geweldig, daarnaast kunnen zij het grootste gedeelte van de dag lekker samen ravotten. 

2011-05-24

Fête de la Nature. Wij zijn een heerlijk lang weekend naar Parijs geweest en vierden het Fête de la Nature bij vrienden in Précy sur Marne. Ter afsluiting was er een picknick op het sportveld, waar menige Précyen(ne) iets lekkers voor had klaargemaakt. De helft van onze honden had een ‘babysitter’ thuis en de Longhaired Whippets hielden een logeerfeestje bij Dorien en Fabiënne. Toch waren we niet hondloos: Caramel, de Golden Retriever van Yves Duteil, sliep bij ons!

2011-04-17

Animal Event. Vandaag zijn Erwin en ik met Brisa, Désie, Chica en Gandalf naar de jaarlijkse Animal Event geweest. Het was erg druk; veel mensen, veel honden, veel andere dieren, veel voerstandjes, veel luchtjes, veel geluiden, veel, veel veel… De honden genoten vol overgave van dit avontuur. De pups deden heel veel indrukken op, moesten poseren bij de fotograaf, rondparaderen in de rashondenparade en trokken veel aandacht en knuffelaars. Dat houd je als volwassen hond al bijna niet een lange dag vol, laat staan als pupje van 12 weken. Gelukkig stonden onze vrienden Conja en Catja in de Barsoitent op het rashondenplein, en vonden de honden ‘rust’ in hun hebberige armen. Later sliepen de pups in een bench in de tent, zodat ze goed uitgerust mee konden doen aan de rashondenparade, en aan de leuke lekkere denkspelletjes van Kynologisch Centrum Quiebus.

2011-03-10

Nieuwe rubriek met Dorien’s eerste verhalen: AIO: assistentiehond in opleiding. De pups hebben een puppytest doorstaan, met de complimenten van de testers! Zij ontspannen snel in een voor hen vreemde omgeving, schrikken niet van omgevingsgeluiden, zijn onderzoekend, brengen speeltjes en staan vrij op een iets wiebelende tafel (extraatje om te zien of zij ook in staat zouden zijn een reddingshondenopleiding te volgen). Conclusie: zij zijn sociaal en hebben aangename karakters.

2011-02-27

Foto’s toegevoegd van de 5 weken oude pups, klik op Foto’s en Verwacht/GeborenNieuwe rubriek: AIO: assistentiehond in opleiding. Vriendin Dorien en haar dochter Fabienne (die beiden een spierziekte hebben) kwamen (weer) pups knuffelen. Dorien heeft zich net opgegeven voor een Hulphond, maar oooohhh wat wilde ze graag dat Gandalf haar assistentiehond kon zijn. Ik zeg, waarom niet, ik weet van Longhaired Whippets, een Duitse Whippet en diverse Silken Windhounds die assistentiehond zijn, en breng haar met vriendin Myrthe in contact, die bezig is haar 2de assistentiehond op te leiden bij Hulphondenschool De Click. Dorien straalt na het telefoongesprek: DIT is wat ik wil, zelf mijn hond (Gandalf) opleiden! Ik straal: een liefdevoller gezin dan Dorien en Fabienne, die gewoon bij ons in het dorp wonen, kan ik hem niet wensen!

2011-02-23

Foto’s toegevoegd van de pups; ze zijn hierop 4 weken. Ze maken het huis onveilig en ergeren de oudere honden. Ze zijn onbevangen, maar niet dom; ze leren respect voor de ‘tantes’ en kijken wel uit niet onder de elektrische rolstoel van Dorien te komen. Klik op Foto’s en Verwacht/Geboren .

2011-02-17

Foto’s toegevoegd. Bieke en Fenna kwamen puppies kijken.

2011-02-12

Website nu officieel. De site komt aardig door de try-out fase. De eerste opmerkingen zijn verwerkt, de site is gelinkt aan de International Longhaired Whippet Club. Er wordt nog gewerkt aan vertalingen. Nieuwe foto’s van de nu 3 weken oude pups staan op: Verwacht/Geboren .

2011-01-24

Op 21 januari is ons eerste nestje Langharige Whippets geboren!
Wij zijn min of meer met zijn tweetjes “zwanger” geweest, de hond en ik, ahum. Ik wilde al heel lang een website maken. Het opzoeken en verwerken van alle informatie was een hele klus, maar als je geen kaas hebt gegeten van website “taal” begint daar pas het echte werk! Bij elkaar een proces van maanden, waarin ik werd ingehaald door de hond; wij hadden al zolang fokplannen met haar. Désie’s zwangerschap duurde nog geen 9 weken en de geboorte verliep al net zo vlot. Klik voor het resultaat op:
Verwacht/Geboren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *