Nieuws

2020-09-08 Gulzar heeft 4 pups gekregen
Klik voor het resultaat op: Verwacht/Geboren.

2020-07-10 Gulzar is gedekt door Aurinko
Bekijk de combinatie op: Verwacht/Geboren Pups verwacht tegen 12 september.

2016-01-19 Chica heeft 4 pups gekregen
Klik voor het resultaat op: Verwacht/Geboren.

2015-11-17 Chica is gedekt door Tifton
De twijfel sloeg toe toen de dag voor ons vertrek walgelijke terroristen een gruwelijke aanslag pleegden in popzaal Bataclan te Parijs. We hebben er toch een ontspannen weekje Zuid-Frankrijk van gemaakt en werden op de terugweg op de rondweg van Parijs weer met de harde werkelijkheid geconfronteerd, in de vorm van militaire controles. Erwin heeft eindelijk de rondleiding bij Airbus Toulouse kunnen volgen en volop genoten in het luchtvaartmuseum.

 

2011-05-24 Fête de la Nature
Wij zijn een heerlijk lang weekend richting Parijs geweest en vierden het Fête de la Nature bij vrienden in Précy sur Marne. Ter afsluiting was er een picknick op het sportveld, waar menige Précyen(ne) iets lekkers voor had klaargemaakt. De helft van onze honden had een ‘babysitter’ thuis en de Longhaired Whippets hielden een logeerfeestje bij Dorien en Fabiënne. Toch waren we niet hondloos: Caramel, de Golden Retriever van Précy’s burgemeester, zanger Yves Duteil, sliep bij ons!

 

2011-09-04 Podengodag
Op het land van Sytske en Theo Nijkamp kwamen zo’n 80 honden van Podengo liefhebbers bijeen. Zij hebben vaak hun andere honden mee. Dit jaar waren er opvallend veel Longhaired Whippets (7), want ook Dieter en Renate Dahmen van DLWC kennel Magical Runner kwamen.

Mijn favoriet van de dag is een mooie, leuke, enthousiaste Podengo Portugues Pequeno ruwhaar met heel veel talent voor alle mogelijke taken, waaronder die van clown. De jongste deelnemer kwam met het complete gezin uit Denemarken! Het is een mooi type Podengo Portugues Pequeno korthaar.
     
Een andere Pequeno heeft een opmerkelijke pluk haar in de nek, dat altijd overeind staat. Er waren ook Podengo look-a-likes, zoals de chocoladebruine rescue. En andere windhonden, niet-windhonden en mixjes…
      
       

(Aankomende) fokkers en exposanten leerden naar hun honden kijken en de goede en minder goede kwaliteiten zien. Bevriende keurmeester Riet Hoobroeckx-Duurentijdt vertelde hoe zij Podengo’s volgens de rasstandaard beoordeelt, en er waren twee soorten races.
 
Bij de eerste race worden de honden in groepjes vastgehouden tot hun mensen hen van de andere kant van het veld roepen. Bij de tweede race, een mini-coursing, wordt een stuk plastic aan een draad rondgefietst. De meeste Podengos wachtten ongeduldig op de mini-coursing, waarbij ze op een plastic sliert jagen die wordt ‘rondgefietst’.

 

 

Onze Podengo’s hadden er zin in! De Longhaired Whippets vlogen net zo enthousiast rond! Draaiers Erwin en Theo fietsten zich uit de naad. De meeste honden vinden dit geweldig, daarnaast kunnen zij het grootste gedeelte van de dag lekker samen ravotten. De honden hebben urenlang met de andere honden gespeeld en wilden thuis nog maar één ding: slapen!

2011-04-17 Animal Event
Vandaag zijn Erwin en ik met Brisa, Désie, Chica en Gandalf naar de jaarlijkse Animal Event geweest. Het was erg druk; veel mensen, veel honden, veel andere dieren, veel voerstandjes, veel luchtjes, veel geluiden, veel, veel veel… De honden genoten vol overgave van dit avontuur. De pups deden heel veel indrukken op, moesten poseren bij de fotograaf, rondparaderen in de rashondenparade en trokken veel aandacht en knuffelaars. Dat houd je als volwassen hond al bijna niet een lange dag vol, laat staan als pupje van 12 weken. Gelukkig stonden onze vriendinnen Conja en Catja in de Barsoitent op het rashondenplein, en vonden de honden ‘rust’ in hun hebberige armen. Later sliepen de pups in een bench in de tent, zodat ze goed uitgerust mee konden doen aan de rashondenparade, en aan de leuke lekkere denkspelletjes van Kynologisch Centrum Quiebus.

2011-03-10
Nieuwe rubriek met Dorien’s eerste verhalen: AIO: assistentiehond in opleiding. De pups hebben een puppytest doorstaan, met de complimenten van de testers! Zij ontspannen snel in een voor hen vreemde omgeving, schrikken niet van omgevingsgeluiden, zijn onderzoekend, brengen speeltjes en staan vrij op een iets wiebelende tafel (extraatje om te zien of zij ook in staat zouden zijn een reddingshondenopleiding te volgen). Conclusie: zij zijn sociaal en hebben aangename karakters.

2011-02-27
Vriendin Dorien en haar dochter Fabienne (die beiden een spierziekte hebben) kwamen (weer) pups knuffelen. Dorien heeft zich net opgegeven voor een Hulphond, maar oooohhh wat wilde ze graag dat Gandalf haar assistentiehond kon zijn. Ik zeg, waarom niet, ik weet van Longhaired Whippets, een Duitse Whippet en diverse Silken Windhounds die assistentiehond zijn, en breng haar met vriendin Myrthe in contact, die bezig is haar 2de assistentiehond op te leiden bij Hulphondenschool De Click. Dorien straalt na het telefoongesprek: DIT is wat ik wil, zelf mijn hond (Gandalf) opleiden! Ik straal: een liefdevoller gezin dan Dorien en Fabienne, die gewoon bij ons in het dorp wonen, kan ik hem niet wensen!

2011-02-23
De pups zijn nu 4 weken. Ze maken het huis onveilig en ergeren de oudere honden. Ze zijn onbevangen, maar niet dom; ze leren respect voor de ‘tantes’ en kijken wel uit niet onder de elektrische rolstoel van Dorien te komen. 

2011-02-17  
Bieke en Fenna kwamen puppies kijken.

2011-02-12
Website nu officieel. De site komt aardig door de try-out fase. De eerste opmerkingen zijn verwerkt, de site is gelinkt aan de International Longhaired Whippet Club. Nieuwe foto’s van de nu 3 weken oude pups staan op: Verwacht/Geboren

Op 21 januari 2011 is ons eerste nestje Langharige Whippets geboren!
Wij zijn min of meer met zijn tweetjes “zwanger” geweest, de hond en ik, ahum. Ik wilde al heel lang een website maken. Het opzoeken en verwerken van alle informatie was een hele klus, maar als je geen kaas hebt gegeten van website “taal” begint daar pas het echte werk! Bij elkaar een proces van maanden, waarin ik werd ingehaald door de hond; wij hadden al zolang fokplannen met haar. Désie’s zwangerschap duurde nog geen 9 weken en de geboorte verliep al net zo vlot. Klik voor het resultaat op: Verwacht/Geboren.